Mijn favorieten

Een huis kopen

Dat ene huis op maat bestaat Wat komt er allemaal bij het kopen van een huis kijken? Hieronder een paar praktische tips.
 

1. Voorkom een miskoop
De onafhankelijke en nuchtere inbreng van de NVM-makelaar kan u onschatbare diensten bewijzen. Hij behoedt u voor een foute aankoop of te veel betalen. Hij waarschuwt u voor de risico’s, want u bent het beste gebaat bij een huis dat blijvend goed in de markt ligt. Een NVM-makelaar heeft daar kijk op.
 

2. Geef een zoekopdracht
Van u kan niet verwacht worden dat u dagelijks in de gaten houdt , welke woningen te koop komen. Maar voor de NVM-makelaar is dat juist zijn werk. Geef u NVM-makelaar daarom een zoekopdracht. Dat betekent dat uw makelaar met u uw wensen bespreekt maar ook uw financiële speelruimte. Aan de hand van deze gegevens gaat de makelaar voor u op zoek.


3. Vindt dat ene huis op maat
Een NVM-makelaar maakt bij het zoeken gebruik van het NVM-computernetwerk, waarin alle te koop staande woningen in en buiten de regio staan geregistreerd. Uw vraag en wensen worden via de computer met het aanbod vergeleken. Daardoor kan de zoektocht heel efficiënt verlopen. Er gaat geen tijd verloren aan mogelijkheden die achteraf toch niet haalbaar zijn.


En de kans dat u een huis op maat over het hoofd ziet, is heel klein.


4. Kies voor zekerheid
Natuurlijk kunt u ervoor kiezen toch zelf een huis te zoeken. Maar als u dat gevonden hebt, wat dan? Wat dacht u van het hele gedoe om de aankoop? Van het geharrewar over de prijs? Wat is een optie? Is het huis de vraagprijs wel waard? Een NVM-makelaar kan u daarbij helpen door bijvoorbeeld ook een taxatie van de door uw beoogde woning te verrichten. Een NVM-Makelaar kan u tevens helpen bij de financiering. Hij kan voor u bemiddelen voor de juiste hypotheek. Bovendien kan een NVM-makelaar u behoeden voor eventuele juridische voetangels en klemmen.


5. Kies voor veiligheid
Een NVM-makelaar loodst u efficiënt door alle perikelen rond de aankoop. Dat is een veilig idee. Het gaat per slot van rekening om een aanzienlijk bedrag. Maar wist u dat uw NVM-makelaar u ook kan adviseren over verbouwen en over risico’s van verborgen gebreken? Vraag uw makelaar ernaar, zodat u achteraf niet tegen de nodige financiële tegenvallers oploopt. Een NVM-woningmakelaar in de arm nemen biedt u extra veiligheid.